Novi Sad
29.11.2015.
14:58
Građanska inicijativa za očuvanje zelene površine kod Muzeja optužila je danas gradske vlasti da ignorišu građane i da umesto zelenih površina žele da grade javne garaže.
  • nole

    30.11.2015 11:54
    nije vama za to sto nazivate parkom neg vam je stalo da imate gde da pustate keretine, to nije park vec minsko polje zahvaljujuci vasim kerovima i vasem seljackom mentalitetu, jadni ste stvarno
  • 30.11.2015 10:51
    Građani odbijaju ovakvu vlast
    Najgore je što je ova vlast nametnuta partijski iz Beograda.
    Nikada nije bila izabrana voljom građana.
  • Green Day

    30.11.2015 10:23
    Kad neko ne zna za bolje
    Pa sta ste ocekivali od cipkastih radikala!?
    Gde god da su dosli na vlast sve su unistili behatonom ili betonom i to kroz rodjacke i partijske malverzacije.
    Nemilosrdna seca drveca i divljacko unistavanje zelenih povrsina sve zarad parking mesta sa kojima se puni stranacka kasa.

    UZAS!
  • Ex Chapman

    30.11.2015 10:22
    Parkić
    Otkako je istražni zatvor izmešten i prostor pretvoren u Arhiv Vojvodine, Parkić je prepušten na milost i nemilost raznih divljaka. Trenutno je "pod vlašću" vlasnika "kućnih ljubimaca" koji obilato "đubre" ovu zelenu površinu. Pošto nisu na povocu i nemaju korpu predstavljaju svakodnevnik rizik za malu decu i plašljivije prolaznike jer ih ima svih sorti - od neurotičnih pekinezera do agresivnih dobermana. Na to nadležne vlasti ne reaguju evo već decenijama. A isto tako ni "zaštitnici zelenih površina". Neko je ovde viknuo "stop uništavanju grada". Prijatelju moj ovaj grad je odavno uništen, otkako su mu uništeni ljudi. Ljudi čine grad - sve ostalo je nadgradnja. Možemo mi imati najbolju infrastrukturu, najlepše i najveće parkove, pešake zone dokle pogled dopire... Sve to će, kao što već jesu, uništiti primitivci u koje su se Novosađani pretvorili. Da NS žive pravi Novosađani (NB. pravi Novosađan zna šta to znači) ne bismo manjak parking mesta: setite se nekada - nije bilo Parking servisa a opet nije bilo problema sa parkingom. Pravi Novosađani bi kolima išli samo kad je to potrebno a ne svuda kolima i to SVI u centar. Divljačka gradnja zgrada bez parkinga ne bi postojala,već bi svaki stan imao mesto bar za jedan auto. I ne bismo imali milion "kafića" u centru u kojima "radni ljudi" vise po ceo dan. I kučići ne bi gosodarili Parkićem, već bi se tamo igrala deca kao kad sam ja bio mali.
  • 30.11.2015 09:33
    Нови Сад - град по мери аутомобила и издувних гасова...
  • dodjos

    30.11.2015 08:36
    Bolje i garaze, nego zelene povrsine pune g.....kerecih.
    Skoro sam prosao tuda...
    Nisu kerovi krivi...
    Kulturne gazde iz centra grada...
  • 30.11.2015 06:15
    Aco, sta na Trifkovicevom trgu?! Trifkovicev trg treba vratiti u predjasnje stanje. Da lici na nesto. Kada su autobusi tuda prolazili nije licio na ruglo kakvo je sada. I rekonstruisati stare zgrade.
  • Hmm

    29.11.2015 22:12
    Teško da će biti i zelenilo i parking, a vi odlučite da li želite da vam deca odrastaju u zelenilu, da li želite leti žegu od 50 stepeni ili hladovinu, visoke račune za klimu, da li želite kiseonik, da li želite kancer od čađi u vazduhu i slično... ili vam treba parking mesto u centru. "Male zelene oaze"? Uzmite pa napravite malu asfaltnu oazu za automobil, a okolo sve da bude u zelenišu... i to neke trešnje, višnje, jabuke, posadite nešto korisno.
  • 29.11.2015 21:56
    Trenutno se po čitavom gradu na zelenim površinama ukopavaju kante za đubre, na par metara ispred stambeniih zgrada, umesto da se ukopavaju na asfaltu i udaljenim mestima. To je ta ekologija za koju su bili zainteresovani koalicioni partneri koji su pomogli da se sruuši vlast uspostavljena posle izbora. Ista ekologija uništava i zelenilo, grad je saav raskopan (setite se buke koju su radikali dizali kada je ulica Cara Dušana raskopavana u oktobru, jer ima neki zakon koji ograničva vreme kada se može kopati). Svve je ovde zbogom pameti, montanjari bi sve da betoniraju, asfaltirju i behatoniraju.
  • AleksandarNS

    29.11.2015 20:35
    Stop uništavanju grada
    Da ima neko normalan a ne alav,doneo bi već davnih dana uredbe,aktove,naredbe da se zabranjuje gradnja u širem centru pa i šire a gde je neophodno srušiti objekat zbog starosti i sl,ozeleneti površinu.Na mestu industrijske zone je veliko ruglo,ima mesta za planske blokove zgrada i širite grad ka tamo...ali koverta je jača od mozga...
  • hmmm

    29.11.2015 17:41
    treba unapređivati to malo zelenila što je preostalo, Novi sad je mesto sa najvećom koncentracijom betona i asfalta u vojvodini, sa najviše obolelih od alergija i problema sa disajnim organima. O tome niko ne razmišlja.
  • Nemanja

    29.11.2015 17:26
    Realno
    A to sto koriste decu u polticke svrhe nikom nista ? Kada cemo prevazici taj palanacki mentaliteta ?
    Novi Sad postaje iz godine u godinu sve veci grad, a mi nemamo 1 normalnu garazu u centru grada ( ono ruglo kod SNP ne racunam )
    Potrebno je naci neki kompromis tako da je moguca i izgradnja jedne ozbiljne garaze a i ozelenjavanje na podrucju podbare zbog kojeg se ova grupa gradjana i zali. Podbara zasluzuje i ima finih mesta na kojima se mogu napraviti prave male zelene oaze, a ovo o cemu oni pricaju nit lici na park, niti takvu funkciju ima, dok je dunavski park udaljen na cca 100m
  • podbarac

    29.11.2015 15:43
    lud zbunjenog
    Pa sad je bila prilika da se radi podzemna garaža kod Riblje umesto one pustoši sa klupom sunčanicom . Tu nije bilo zelene površine za uništavanje ili to nekom nije slatko.Taj deo oko Novog Sada više se ne bi smeo dirati sem dodavati još više vrsta zelenila .Onaj od Jagodine napravi čudo a ovi naše to isto al kontra . S'ebaše Novi Sad al načisto .Treba bačit ..vna u Moraču .
  • Aca

    29.11.2015 15:32
    Javna garaža
    Lepo angažujte stučnjake i stručnjakinje sa FTN-a i neka vam isprojektuju na trifkovićevom trgu garažu 5 spratova pod zemljom sa izlaskom iz nje liftovima kod katoličke porte...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna